Juwelen van de herfst in de tuin van Fran

Mijn naam is Fran. We wonen op Martha’s Vineyard, een eiland in Massachusetts. Afgelopen zomer (2020) heb ik foto’s gestuurd. Ik vind schoonheid in de herfst en winter uit mijn tuinen. Ik zie deze foto’s als de juwelen van de herfst. De rododendronknoppen bieden de lentebelofte als ik ze elke dag zie. Ik voeg het hele jaar door planten toe en vind inspiratie uit andere GPOD-inzendingen.

Herfstvaren (Dryopteris erythrosora, Zone 5-8) dankt zijn naam aan de oranje kleur van de nieuwe bladeren, maar het ziet er ook geweldig uit in de herfst en blijft groen en fris en ziet er langer uit dan veel andere planten.

Heldere hulstbessenHeldere hulstbessen (Ilex soorten) zijn een klassieke bron van kleur en interesse tijdens de koudere maanden van het jaar.

hortensia, Hydrangea macrophylla, Miscanthus sinensis, Hinoki-cipres, Chamaecyparis obtusaDe uitgebloeide bloemen op een hortensia (Hortensia macrophylla, Zone 5-9) en siergras (Miscanthus sinensis, zones 5-9) vormen een achtergrond voor het heldere goud-en-groene blad van een Hinoki-cipres (Chamaecyparis obtusa, Zones 4–8).

hortensia bloemhoofdjes vangen het licht.De bloemhoofdjes van de hortensia vangen het licht.

De zaadhoofden van MiscanthusDe zaadhoofden van Miscanthus sinensis (Zones 5-9) veranderen in de herfst in een mooie, donzige massa en kunnen er gedurende een groot deel van de winter goed uitzien.

AcorusDit ziet eruit als een gouden zoete vlag (Acorus gramineus ‘Ogon’, zones 5-9) brengt een lichtpuntje van goud naar de tuin.

De prachtige bladeren van Euphorbia 'Ascot Rainbow' (Zone 6 – 9)De mooie bladeren van Euphorbia ‘Ascot Rainbow’ (zones 6-9) zijn het hele jaar door gemarkeerd met goud, maar ze krijgen een extra roodachtige tint zodra het weer koud wordt.

Dikke bloemknoppen op een RhododendronDikke bloemknoppen op een rododendron beloven een ongelooflijke schoonheid in de lente.

creditSource link

ZIE JE GEDACHTEN

Leave a reply

Verkniptlandschap.nl
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart