Jill’s Delaware Garden – Groene Tuin

Mijn naam is Jill Beringer en ik woon in een woonwijk in Hockessin, Delaware, op ongeveer een halve hectare. Ik heb al eens eerder foto’s ingestuurd toen mijn tuin in de beginfase was, maar mijn passie voor tuinieren gaat door! Ik blijf manieren vinden om waterpartijen en verharde muren en paden toe te voegen, deels uit noodzaak (om de planten uit mijn moerassige tuin te halen) maar ook voor interesse. Mijn man en ik hebben meerdere keren meer dan 7 ton steen verplaatst en greppels gegraven voor drainagebuizen, en we zijn nog steeds niet klaar. Ik overwinter ook veel niet-winterharde planten in mijn kelder, omdat ze de benodigde hoogte en kleur aan de tuin toevoegen zodra ze in de lente weer op gang komen. Maar naarmate de bomen ouder worden, wordt het steeds moeilijker om het zonlicht te vinden. Dit, gecombineerd met mijn verlangen om de vogels en de bestuivers te helpen, inspireert me om het gazonoppervlak te blijven verkleinen. Dat betekent minder werk voor mijn man, maar meer voor mij! Er wordt nog aan gewerkt, maar hier zijn enkele foto’s van mijn tuin tot nu toe.

Hier een zomers zicht op de tuin. Lantana’s (Lantana camara) worden meestal als eenjarige gekweekt, maar ze groeien uit tot kleine struiken in warme klimaten. Door deze naar binnen te brengen om te overwinteren, haalt Jill er dramatische hoogte uit.

donkerrode primula'sLentebloeiers zijn onder meer donkerrode primula’s (Primula japonica, Zones 3–9). Dit type sleutelbloem houdt van vochtige grond, dus het past goed in de moerassige tuin van Jill.

Een breder zicht op de tuin in het voorjaar, met al het frisse groen van nieuw blad.Dit bredere zicht op de tuin in het voorjaar omvat al het frisse groen van nieuw gebladerte.

zicht op tuinbedden van bovenafAls u van bovenaf kijkt, kunt u zien hoeveel van het gazon is omgevormd tot tuinbedden.

schildpad op rotsen in de tuinEen mooie bezoeker van een van de waterpartijen

Wolken blauwe bloemen uit de glorie van de sneeuwWolken van blauwe bloemen van glorie van de sneeuw (Chionodoxa, Zones 3-8) zorgen in het vroege voorjaar voor een prachtig, romantisch effect.

hortensiaEnorme bloemhoofdjes van gladde hortensia (Hortensia arborescens, Zone 3-9)

gebladerte in de schaduwtuinEen rijke diversiteit aan gebladerte in de schaduwtuin

Een konijntje in de schaduwtuinGelukkig is dit het soort konijn dat geen planten eet.

Weids uitzicht op de schaduwtuin.Weids uitzicht op de schaduwtuin

creditSource link

ZIE JE GEDACHTEN

Leave a reply

Verkniptlandschap.nl
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart